• Termini - sezona 2018/2019
 • Salsa nova početna

  utorak 20h

  petak 20h

  1
  Salsa srednji 1

  Ponedeljak 19:00

  Sreda 19:00

  B
  Salsa srednji 2

  sreda 18h

  petak 19h

  1
  Salsa viši nivo

  Ponedeljak 20h

  Sreda 20h

  A
  Kizomba

  četvrtak 19h

  A
  Bachata

  četvrtak 20h

  B
  Caribbean mix

  četvrtak 21h

  2
  Salsa privatni čas

  po dogovoru

  a

Novosti

 • Primera online časovi 07.04.2020

 • Pratite nas svakog dana sa novim časovima

  ČAS 07.04.2020.

  Online program plesna škola Primera

  Tokom 24h možete slušati naš online radio PRIMERA na linku www.radioking.com/play/primera ili preko linka http://radio-primera.websiteradio.co/,

  Svako veče od 20.30h, emisija uživo sa Vladom,koju ne smete propustiti, hit dana, hit nedelje, uključenje slušalaca, muzički kvizovi i druge zanimacije.
  ZAJEDNO SMO BEZ OBZIRA NA ODSTOJANJE


  ZANIMLJIVOSTI

  • TEMA O KOJOJ SE PRIČA

  Kako je kubanska muzika osvojila svet uprkos američkom embargu?

  Pročitaj članak na Primera Radiju LINK
   

  • MALO PRIČAMO SA...

  Naše kolege Dejan i Sanja, koji su nam gostovali već nekoliko puta u školi dali su jedan lep intervju za nas pa preslušajte na INTERVJU DEJAN I SANJA 
   

  • DA NAUČIMO NEŠTO NOVO O ONOME ŠTO VOLIMO ... Bachata muzika:

  Bachata je muzički žanr koji je nastao početkom 20. veka u Dominikanskoj Republici i potom se proširio na celu Latinsku Ameriku. Postao je popularan na selu i ruralnim delovima Dominikanske republike. Teme ove muzike su često romantične, pogotovu o slomljenom srcu i tugi. Bachata je imala najviše uticaja od bolera, sona pa kasnije i od merengue-a. Zbog toga bachata je u početku poprilično zvučala slično boleru i sonu.

  Jose Manuel Calderon snimio je prvu baćata pesmu 1962. pod nazivom Borracho de Amor POSLUŠAJ 

  80ih godina, bachata se smatrala previše vulgarnom da bi se emitovala na radiju ili televiziji u Dominikanskoj republici.

  Sama muzika dugo vremena se teško probijala pored drugih muzičkih pravaca poput salse i merengue-a koji su bili posle 60ih jako popularni. Modernizacijom i preoblikovanjem u pop manir bachata dobija svoju formu koju mi poznajemo i danas. Sve više se pojavljuju u kompozicijama električni instrumenti gde dominira električna gitara. Proboj bachate na mainstream medije dolazi sa bendom Aventura sa vodećim pevačem Romeo Santosom i izvođačima poput Monchy i Alexandra-e. Danas je bachata veoma popularna kako u Latinskoj Americi tako i u celom svetu.

  Predlozi za slušanje:
  Aventura - Obsesión
  Monchy & Alexandra - Dos Locos

   

  U baćati se najčešće koristi pet instrumenata: glavna gitara, gitara koja daje ritam, električna bas-gitara, bongosi i (šp. güira). Gitara koja daje ritam je takođe poznata pod nazivom Segunda. Bačata grupe uglavnom sviraju razvijeni stil bolera, ali kad promene na bačatu baziraranu na merenge-u, perkusionisti prelaze sa bongosa na tambura bubnjeve. Šezdesetih i sedamdesetih godina marakasi su zamenjivali (šp. güira). Sa prelaskom na 80-e godine, bačata muzika je postala više plesno orijentisana.

  Najpopularnije bachata hitove možete slušati na našem radiju od 11:30 do 12:00 i od 16:00 do 16:30 na linkovima: 
  http://radio-primera.websiteradio.co/ ili preko linka 
  www.radioking.com/play/primera


  Nastavljamo dalje....