• Termini - sezona 2018/2019
 • Salsa nova početna

  utorak 20h

  petak 20h

  1
  Salsa srednji 1

  Ponedeljak 19:00

  Sreda 19:00

  B
  Salsa srednji 2

  sreda 18h

  petak 19h

  1
  Salsa viši nivo

  Ponedeljak 20h

  Sreda 20h

  A
  Kizomba

  četvrtak 19h

  A
  Bachata

  četvrtak 20h

  B
  Caribbean mix

  četvrtak 21h

  2
  Salsa privatni čas

  po dogovoru

  a

Novosti

 • TANGO WEEKEND WITH BILJANA LIPIC 26.10.2017

 • Dragi tango prijatelji,

  imamo čast da u Beogradu, posle pauze od 8 godina, organizujemo tango i plesne radionice sa Biljanom Lipić. Pozivamo vas da dođete i da se prepustite inspirativnom i kreativnom putovanju kroz Biljanin svet pokreta, muzike, osvešćivanja tela, komunikacije, oslobađanja i uživanja u plesu.

  Mi, koji smo imali sreću da doživimo Biljine radionice, jedva čekamo da se upustimo u sledeću avanturu sa njom. A vi koji je još niste upoznali, pročitajte kratku biografiju njenog rada i sigurni smo da ćete se zainteresovati i otvoriti za nova iskustva.

  BILJANA LIPIĆ za sebe kaže da je u stalnom traganju, stranac u stranim zemljama, ali istovremeno, uvek kod kuće. Rođena je u Sarajevu, a od 1992. godine živi u Velikoj Britaniji gde je prvih 14 godina provela u Londonu, a potom se preselila u prelepo mesto na obali mora - Kornvol. Njen rad karakteriše interdisciplinarni pristup koji je proistekao iz širokog opsega interesovanja: arhitektura i dizajn, različiti oblici plesa (najviše argentinski tango), šamanizam, psihologija, joga, umetnost improvizacije i borilačke veštine. 

  Argentinskim tangom se bavi više od 20 godina. Učestvovala je u osnivanju tango zajednica u Velikoj Britaniji – u Londonu, Devonu, Kornvolu i Škotskoj. Tango radionice je držala širom Evrope, Velike Britanije i Sjedinjenih Američkih Država. Beogradska tango scena je imala čast da je ugosti 2002, 2003 i 2009. godine. Intenzivnim interesovanjem za tradiciju, strukturu i rituale tanga, Biljana je pored samog plesanja, postala ostvareni umetnik, učitelj, reditelj različitih tango predstava, filmova i plesnih instalacija.
  • Osnivač je jednog od najpopularnijih tango klubova u Londonu - Zero Hour, koji je vodila 10 godina;
  • 1999. godine je pokrenula plesnu grupu Tangolab, kasnije nazvanu Biljana Lipic & Co, koja je sa svojim plesnim tačkama nastupala na Windsor festivalu 1999. godine, St. George pozorištu i u The Place plesnom teatru u Londonu. Najobimnije delo ove kompanije je „La Milonga Interna – Tango a fairytale“, koje je 2004. godine imalo premijeru u Portuagliji na Madeira Festivalu. 2006. godine je u Royal Opera House u Londonu izvedeno delo „Una Noche de Buenos Aires“.
  • Medijski rad uključuje pojavljivanje u filmovima „Evita“, „Dance Tips“ (True TV), „Tango indent“ (BBC), „Tell Tale Signs“ i pripremu plesača za „Strictly Dance Fever“ (BBC) i film „Love and Other Disasters“.
  • Kroz film i konceptualnu umetnost je radila na projektima: „Buenos Aires Social Club“, 2008. godine; umetničkim filmovima „Camera Obscura“ i „Biljana“; film i instalacija „With heartfelt Gratitude for the Painless Treatment“; 2010. godine projekat „Emotion“; film „Tango Down“; samostalna instalacija „White Box Black Box“ prikazana 2009. godine.
  • Sa više od 15 godina iskustva i prakse šamanizma, razvila je jednistven koncept Šamanskog tanga, koji je od 2006. godine prezentuje na mnogim međunarodnim radionicama.

  Iskustvo jednog polaznika Biljaninih radionica:
  „Biljanina učenja vas vode na nežno putovanje u suštinu Tanga. Kroz tehniku i muzikalnost ona vas uči povezanosti. Biljana je više od učitelja, ona ulaže celu sebe u vaš plesački razvoj. Želećete uvek ponovo da se vratite da savladate tehniku koja se ne sastoji od koreografije već od slobode da se improvizuje i pronađe Tango u nama samima“.

  Dodatne informacije možete videti na internet stranicama:
  www.biljanalipic.com
  • FB: Biljana Lipic - https://www.facebook.com/biljana.lipic
  • FB: Biljana Lipic movement/communication/transformation -https://www.facebook.com/Biljana-Lipic-movementcommunicationtransformation-56598817635/?timeline_context_item_type=intro_card_work&timeline_context_item_source=681933317&pnref=lhc

  INFORMACIJE O RADIONICAMA
  datum: 17-19.11.2017.
  adresa: Ivankovačka 6, 11000 Beograd (Plesna škola „Primera“)
  prijava za radionice: tangovortex@gmail.com
  dodatne informacije: +381 64 2500229 

  PLESNA RADIONICA
  Na ovu radionicu pozivamo sve plesače koji žele da istraže koncept improvizacije u svojim plesovima – tango, salsa, latino plesovi, bachata, reggaeton, moderni ples, k-pop, hip hop... 

  PETAK 17.11.2017.
  W0 (19-21h)
  Rad na principima improvizacije (radionica za sve stilove plesa i za sve nivoe)

  (Working with principles of improvisation (for all dance styles and levels) - We shall start from a premise that dance is a way to choreograph what is already there. Then, via various simple movement exercises, done alone and in couples - through connection and our attention - we shall allow the exercises to unfold into dances. )

  TANGO RADIONICE

  SUBOTA 18.11.2017.
  W1 (12:30-13:30h) Istraživanje koncepta povezanosti u tangu (Exploring the concept of connection in tango - We shall look into various ways that we create a four legged animal in tango - via senses, particular points of physical contact, imagination, breath, music...)
  W2 (13:45-14:45h) Muzikalnost 
  (Musicality for leaders and followers - Ornamentation in tango as a way of very deep listening to music as well as creating space for each other)
  W3 (15-16h) Milonga
  (Building milonga dance from the simple to more complex rhythms and moves)

  NEDELJA 19.11.2017.
  W4 (12:30-13:30h) Dinamične ose 
  (Dynamic axes - Understanding the followers axis and through that working with changes of direction)
  W5 (13:45-14:45h) Improvizacija sa paradama i pasadama 
  (Playing with paradas and pasadas- Building upon the steps and positions from the first class, also working with torsion through the vertical axis for the leaders, we shall then progress to finding simple positions where we can do paradas (stops) and pasadas (pass overs))
  W6 (15-16h) Tango vals
  (Again, following on from the steps from the first class, we shall move into moves and musical phrases of the tango vals)


  CENE RADIONICA
  PLESNA RADIONICA W0 – 15 eur
  TANGO RADIONICE
  1 radionica – 10 eur
  3 radionice - 27 eur
  sve radionice W1-W6 – 50 eur
  PRIVATNI ČASOVI – od 20. novembra do kraja decembra; više informacija na telefon +381 64 2500229. 

  SA RADOŠĆU VAS OČEKUJEMO :)
  Vlada & Draganica
  Tango Vortex
  Plesna škola „Primera“